Състезанието се проведе на 14.10.2020 г. по случай Петковден - празник на град Троян и бе организирано от Община Троян и Колоездачен клуб „Хемус – 1896”. В състезанието взеха участие 59 деца от 4 до 15 годишна възраст, които бяха разпределени в шест възрастови групи. Надпреварата се проведе с цел популяризиране на колоездачния спорт в град Троян, мотивиране на повече деца към спорта и водене на здравословен начин на живот и не на последно място подбор на деца за попълване на отборите от детско-юношеската школа на нашия клуб. От провеждането на този вид състезания ние успяхме да спечелим за каузата много деца, които в момента са активни спортисти, а двама от тях през 2020 година станаха шампиони на България. На победителите в състезанието (18 деца) бяха раздадени предметни награди свързани с велосипеда и колоездачния спорт и медали. Наградите бяха връчени от г-жа Розалина Русенова - зам.кмет на Община Троян и г- н Тодор Комитов – отдел “Младежки дейности и спорт” в Община Троян.
В Giro d’Italia участват четирима бивши състезатели на Trevigiani Hemus-1896. Четиримата защитаваха и носеха фланелката на нашия отбор през 2017 и 2018 година. Колоездачен клуб Хемус-1896 Троян пожелава успех на: Simone Ravanelli, Filippo Zana, Fabio Mazzucco, João Almeida.
Състезанието се проведе на 23.09.2020 г. по случай - Европейска седмица на мобилността и бе организирано от Община Троян и Колоездачен клуб „Хемус – 1896”. В състезанието взеха участие деца от 4 до 15 годишна възраст, които бяха разпределени в шест възрастови групи. Състезанието се проведе с цел популяризиране на колоездачния спорт в град Троян, мотивиране на повече деца към спорта и водене на здравословен начин на живот и не на последно място подбор на деца за попълване на отборите от детско-юношеската школа на нашия клуб. От провеждането на този вид състезания ние успяхме да спечелим за каузата много деца, които в момента са активни спортисти, а двама от тях през 2019 година станаха шампиони на България. На победителите в състезанието (18 деца) бяха раздадени предметни награди свързани с велосипеда и колоездачния спорт и медали. Победителите бяха наградени от г-н Петко Пенков – председател на Общински съвет - Троян.
На проведения Държавен лично-отборен шампионат в Пазарджик за момчета старша възраст Стефан Йовевски завоюва шампионска титла в дисциплината „скрач”. Спечели сребърен медал в дисциплината „омниум” и бронзов медал в дисциплината „1000 метра от място”.
При момчета младша възраст Станислав Цветанов зае трето място. Стефан Йовевски размаза конкуренцията при момчета старша възраст и отново доказа, че е най-силен в неговата възраст. Симеон Петков зае трето място при юноши младша възраст. При мъжете Даниел Петков отнесе конкуренцията и показа класа над останалите състезатели. При момичета младша възраст Изабел Пехливанова зае първо място. Мартина Младенова зае второ място при момичета старша възраст. Ръководството на клуба благодари на спонсорите на отбора за безрезервната подкрепа, която оказват за развитие на колоезденето в нашия град.
Продължава много доброто представяне на колоездачите ни от детско–юношестката школа на Колоездачен клуб „Хемус – 1896”. На проведените двудневни състезания за купа „Бургас” отлично се представи нашият състезател Стефан Йовевски, който грабна победата в крайното класиране при момчета старша възраст след като през първия ден зае 5-то място, но през втория ден грабна победата по безапелационен начин, а при мъжете Христо Гечев и Йоан Колев, който през този сезон се състезава за италианския отбор „Граняно спортинг клуб” се наредиха на 2-ро и 3-то място в крайното класиране, като с това затвърдиха отличното представяне на нашия отбор от началото на сезона. Благодарим на нашите официални спонсори: Калинел ЕООД, Судал ЕООД, Униор ЕООД, Веломагазин Хемус Троян и бензиностанция „Кампос ойл”.
На проведените наскоро състезания за купа „Долчини-Дупница”, нашите състезателите отново доминираха. През първия ден от състезанията 10 км общ изкачване със старт в Сапарева баня и финал на Паничище Стефан Йовевски спечели по категоричен начин при момчета старша възраст, а през втория ден се проведе критериум по улиците на Дупница където Стефан Йовевски демонстрира за пореден път класата си завоювайки първо място в своята възрастова група, а при юноши младша възраст нашите състезатели Симеон Петков и Радослав Грънчаров заеха второ и трето място и се качиха на почетната стълбичка. Състезателите благодарят на Община Троян и спонсорите: „Судал” ЕООД, „Калинел” ЕООД, „Униор” ЕООД, Веломагазин Троян и Бензиностанция „Кампос ойл” благодарение на които постигат своите успехи.
Страница 1 от 26
© 2020 Hemus-1896 Troyan. Всички права запазени